Hagerdesign: Waar het begon

Het ontstaan van Hagerdesign komt voort uit passie voor het creëren van unieke meubels en woon accessoires waar het hout de hoofdrol speelt. 
De elegantie van het hout in combinatie met andere materialen en integratie van moderne technologie is waar Hagerdesign voor staat. 
Het proces van de kap, het zagen, het drogen, het ontwerp, de productie tot aan de levering wordt door ons gecontroleerd. Ieder product wordt duurzaam geproduceerd en heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en dat met het streven naar een co2 neutraal proces. 

De basis: Het hout

De zoektocht naar de mooiste stammen is begonnen, het hout bemachtigen we via boomverzorgers, gespecialiseerde bedrijven en contacten. We gebruiken enkel unieke stammen uit Nederland om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Het zagen:

Iedere stam is uniek en dus ook het bepalen hoe het hout gezaagd wordt om de mooiste delen te krijgen.
Omdat we bij iedere stap betrokken zijn is het mogelijk om speciaal de delen te zagen waar u naar op zoek bent.

Het drogen:

Na het zagen wordt het hout eerst aangedroogd en gaat daarna de droogkamer in om het vochtpercentage tussen de 8 en 12% te verlagen, het proces duurt tussen 6 maanden en 4 jaar.

20190929_151059_edited.jpg

Selectie en ontwerp:

Samen met u selecteren we het hout dat past bij het gewenste ontwerp, daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid optimaal te benutten.

20200221_133033.jpg

Productie:

Na overeenstemming van u wensen gaan we over op het produceren van het product. Ieder product wordt met vakmanschap en oog voor detail gemaakt, tijdens het produceren houden we u op de hoogte van de voortgang en kunnen gewenste aanpassingen in overleg worden besproken.